Kostrådgivning

Tränar du regelbundet, oavsett nivå, så behöver du ge kroppen de rätta förutsättningarna för att prestera och utvecklas inom sin idrott, men även för att må bra och ha en fungerande kropp. Det gäller som du säkert har hört tidigare, ”att äta för att träna”.

Mitt mål är att ge dig verktyg, kunskap i näringslära och måltidsplanering för att du framöver ska kunna planera din egen kost. Jag vill att du lär dig att se på tallriken hur mycket du bör äta av allt, snarare än att följa ett kostschema till punkt och pricka. Ett kostschema kan vara bra att luta sig mot till en början för att du ska få en uppfattning om vad som är lagom mängd för just dig och dina behov. Samtidigt är det viktigt att du reflekterar över parametrar som t.ex. prestation och ork på träning/tävling, sömnkvalitet, humör, energinivåer under dagen, allmänt mående etc.

I mina tjänster för kostrådgivning har jag valt att kalla det för ”individuell kostplan”, vilket betyder att vi tillsammans kommer fram till vad för typ av upplägg som passar dig och dina behov. Vi sätter även mål och delmål som vi sedan följer upp. Vissa behöver ett flexibelt upplägg som kanske bara innehåller riktlinjer kring kost  med medan andra inledningsvis vill och behöver ha mer uppstyrda och näringsberäknade dagsmenyer. Det kan även vara specifika situationer t.ex. kring träning och tävling där du behöver hjälp hur du ska tänka kring kosten. Hur en kostplan kan se ut för just dig kommer vi att resonera kring under våra möten.

Väljer du ett längre samarbete med löpande coachning, så kan dina behov komma att förändras över tid, vilket även innebär att den individuella kostplanen behöver justeras.

Jag har själv gjort förändringar i min kost genom åren och jag vet att det tar tid att ändra tankesätt och vanor. Det är inte alltid en lätt resa, men jag finns här för att hjälpa dig hela vägen fram tills du är självgående och kan fortsätta på egen hand!

Mina tjänster

Jag erbjuder i dagsläget några olika upplägg av kostrådgivning. Vill du kombinera kost- och löpcoachning så går det givetvis också bra! Boka en konsultation och berätta om dina önskemål/behov, så ger jag dig ett kostnadsförslag. Jag skräddarsyr ett upplägg som möter just dina behov.

Kostanalys och rådgivning

990 kr
Vi börjar med en inledande konsultation där du inför detta möte har fyllt i ett formulär med frågor kopplat till din hälsa, träning och målsättning. Du får även instruktioner gällande den kost- och träningsregistrering som du gör under fem dagar. När jag har analyserat din kost, så bokar vi ett rådgivande samtal där jag ger dig feedback och konkreta tips på vad du kan implementera/förändra i din kost kopplat till din målsättning. Därefter jobbar du på egen hand med att implementera förändringarna.

Detta ingår:

 • Konsultation ca 30min
 • Kostrådgivning ca 60min
 • Ett sammanfattande pdf-dokument av kostanalysen och mina förslag till förbättringar.

Kostanalys och rådgivning + coachning 1 eller 2mån

1mån 1490 kr
2mån 1990kr

Vi börjar med en inledande konsultation där du inför detta möte har fyllt i ett formulär med frågor kopplat till din hälsa, träning och målsättning. Du får även instruktioner gällande den kost- och träningsregistrering som du gör under fem dagar. När jag har analyserat din kost, så bokar vi ett rådgivande samtal där jag ger dig feedback och konkreta tips på vad du kan implementera/förändra i din kost kopplat till din målsättning. Vi gör även en handlingsplan, sätter mål och delmål som vi följer upp en gång per vecka. Under hela vårt samarbete har du tillgång till plattformen Nutrition Data Kost med receptbank med näringsberäknade recept, kost- och träningsdagbok samt livsmedelsdatabas.

 • Konsultation 30min
 • Kostrådgivning 60min
 • Ett sammanfattande pdf-dokument av kostanalysen och mina tips/råd på förbättringar
 • Individuell kostplan som vi följer upp 1 gång/v via mail/chatt eller samtal (du väljer).
 • Tillgång till Nutrition Data Kost under hela vår samarbetsperiod.
 • Svarar på frågor via chatt/mail löpandes.

Löpande coachning

890 kr/mån

Efter genomgången kostanalys och rådgivning, så finns det möjlighet till fortsatt coachning/stöttning så länge som du önskar.

Vad som ingår:

 • Uppföljning/justering av kostplan en gång/mån via mail/chatt eller samtal (du väljer).
 • Tillgång till Nutrition Data Kost
 • Löpande coachning/svar på frågor via chatt/mail