Kostrådgivning

Tränar du regelbundet, oavsett nivå, så behöver du ge kroppen de rätta förutsättningarna för att prestera och utvecklas inom sin idrott, men även för att må bra och ha en fungerande kropp. Det gäller som du säkert har hört tidigare, ”att äta för att träna”.

Mitt mål är att ge dig verktyg, kunskap i näringslära och måltidsplanering för att du framöver ska kunna planera din egen kost. Jag vill att du lär dig att se på tallriken hur mycket du bör äta av allt, snarare än att följa ett kostschema till punkt och pricka. Ett kostschema kan vara bra att luta sig mot till en början för att du ska få en uppfattning om vad som är lagom mängd för just dig och dina behov. Samtidigt är det viktigt att du reflekterar över parametrar som t.ex. prestation och ork på träning/tävling, sömnkvalitet, humör, energinivåer under dagen, allmänt mående etc.

I mina tjänster för kostrådgivning har jag valt att kalla det för ”individuellt kostupplägg”, vilket betyder att vi tillsammans kommer fram till vad för typ av upplägg som passar dig och dina behov. Vissa behöver ett flexibelt upplägg som kanske bara innehåller riktlinjer  med medan andra inledningsvis vill och behöver ha mer uppstyrda och näringsberäknade dagsmenyer. Eller är det kanske just kring träning och tävling du behöver hjälp med kostupplägg och tips på mellanmål, återhämtningsmål m.m? Hur ett kostupplägg kan se ut för just dig kommer vi att resonera kring under konsultationen.

Väljer du ett längre samarbete med löpande coachning, så kan dina behov komma att förändras över tid, vilket även innebär att det individuella kostupplägget behöver justeras eller helt bytas ut.

Jag har själv gjort förändringar i min kost genom åren och jag vet att det tar tid att ändra tankesätt och vanor. Det är inte alltid en lätt resa, men jag finns här för att hjälpa dig hela vägen fram tills du är självgående och kan fortsätta på egen hand!

Mina tjänster

Jag erbjuder i dagsläget tre upplägg av kostrådgivning med olika nivåer av rådgivning/coachning. Är du befintlig kund som har månadsabonnemang på löpcoachning, så har du 50% rabatt på alla tjänster.

Har du frågor kring de befintliga uppläggen eller andra önskemål utöver det som finns i mina tjänster, så löser jag det.

Jag kan skräddarsy ett upplägg som möter just dina behov. Kontakta mig för ett kostnadsförslag!

Kostanalys och rådgivning

990 kr
Vi börjar med en inledande konsultation där du inför detta möte har fyllt i ett formulär med frågor kopplat till din hälsa, träning och målsättning. Du får även instruktioner gällande den kost- och träningsregistrering som du gör under minst fem dagar (gärna en hel vecka). När jag har analyserat din kost, så bokar vi ett rådgivande samtal där jag ger dig feedback och konkreta tips på vad du kan implentera/förändra i din kost för att du ska kunna uppnå dina mål. Därefter jobbar du på egen hand med att implementera förändringarna.

Detta ingår:

 • Konsultation 30min
 • Kostrådgivning 60min
 • Ett sammanfattande pdf-dokument av kostanalysen och mina tips/råd på hur du kan förbättra din kost.
 • Förslag på tre dagsmenyer baserat på din kostregistrering med mina justeringar

Kostrådgivning 1mån

1490 kr

Vi börjar med en inledande konsultation där du inför detta möte har fyllt i ett formulär med frågor kopplat till din hälsa, träning och målsättning. Du får även instruktioner gällande den kost- och träningsregistrering som du gör under minst fem dagar (gärna en hel vecka). När jag har analyserat din kost, så bokar vi ett rådgivande samtal där jag ger dig feedback och konkreta tips på vad du kan implentera/förändra i din kost för att du ska kunna uppnå dina mål. Du får även ett individuellt kostupplägg som vi följer upp en gång per vecka, samt tillgång till plattformen Nutrition Data Kost.

 • Konsultation 30min
 • Kostrådgivning 60min
 • Ett sammanfattande pdf-dokument av kostanalysen och mina tips/råd på förbättringar
 • Individuellt kostupplägg inkl mindre justeringar 1 gång/v (t.ex. utbyte av måltider, recept)
 • Tillgång till Nutrition Data Kost under hela vår samarbetsperiod. Receptbank med näringsberäknade recept, kost- och träningsdagbok samt livsmedelsdatabas
 • Uppföljning 1 gång/v samt svarar på frågor via chatt/mail löpandes.

Kostrådgivning 2mån

1990 kr

Vi börjar med en inledande konsultation där du inför detta möte har fyllt i ett formulär med frågor kopplat till din hälsa, träning och målsättning. den kost- och träningsregistrering som du gör under minst fem dagar (gärna en hel vecka). När jag har analyserat din kost, så bokar vi ett rådgivande samtal där jag ger dig feedback och konkreta tips på vad du kan implentera/förändra i din kost för att du ska kunna uppnå dina mål. Du får även ett individuellt kostupplägg som vi följer upp en gång per vecka, samt tillgång till plattformen Nutrition Data Kost.

Detta ingår:

 • Konsultation 30min
 • Kostrådgivning 60min
 • Ett sammanfattande pdf-dokument av kostanalysen och mina tips/råd på förbättringar
 • Individuellt kostupplägg inkl mindre justeringar vid 1 gång/v (t.ex. utbyte av måltider, recept)
 • Tillgång till Nutrition Data Kost under hela vår samarbetsperiod. Receptbank med näringsberäknade recept, kost- och träningsdagbok samt livsmedelsdatabas
 • Uppföljning 1 gång/v samt svarar på frågor via chatt/mail löpandes.

Löpande coachning

890 kr/mån

Efter genomgången kostanalys och rådgivning 1mån eller 2mån enligt något av paketen ovan, så finns det möjlighet till fortsatt coachning/stöttning.

Vad som ingår:

 • Uppföljning via chatt/mail eller samtal 15-30min 1 gång/mån
 • Möjlighet till nytt kostupplägg varje månad alternativt justeringar av befintligt.
 • Tillgång till Nutrition Data Kost med receptbank, kost- och träningsdagbok, livsmedelsdatabas, chattfunktion m.m.
 • Löpande coachning/svar på frågor via chatt/mail